Van de Dierenkliniek …..

De verzorging van de hond, kat, konijn en cavia.

Veel mensen vinden het gezellig om een dier in huis te hebben. Helaas zijn er veel mensen die zich weinig verdiepen in het natuurlijke gedrag van het gekozen huisdier waardoor er soms verkeerde beslissingen genomen worden, wat tot problemen kan leiden. Zo weten veel mensen niet dat een kat van nature een solitair levend dier is. Dit betekend dat een kat liever alleen is. Er kan wel samen in huis geleefd worden, maar dit gaat niet altijd goed. Zo zien wij vaak een blaasontsteking bij de kat die ontstaan is door stress.

Bij honden is het juist andersom. Deze stammen af van de wolf en leven graag in een roedel. Mensen laten zich vaak leiden in de ras keuze door het uiterlijk van de hond, maar past dit ras qua karakter wel bij de eigenaar? En wat moet een hond eigenlijk eten?

Konijnen leven het liefst ook samen, maar wat veel mensen daarvan niet weten is dat het hoofdgerecht van een konijn uit hooi bestaat en dat de brokjes maar een bijgerecht is. Cavia’s hebben extra vitamine c nodig, dat weten veel mensen wel, maar hebben ze eigenlijk nog meer nodig?

 

Dierenkliniek Winsum

Lombok 27
9951 SC Winsum
Tel. 0595-441800
www.dierenkliniekwinsum.nl