Tentdienst in Winsum met Jan Maarten Heideman

Als actief schaatser boekte Heideman maarliefst 77 overwinningen. Op kunstijs werd hij in totaal drie keer Nederlands kampioen, hij won twee keer op de alternatieve elfstedentocht en won op de Wiessensee het NK op natuurijs. Heideman stond bekend als de “Willy Wortel”van het schaatspeleton. In 1997 was heij de eerste en vooralsnog enige wedstrijdschaatser die de Elfstedentocht op klapschaatsen reed. Andere uitvindingen waren onder meer de warmte schaats, het haaienpak en de kluunschoen.

Heideman is niet alleen een voormalig topsporter, maar ook een fanatiek christen. Hij is bijvoorbeeld actief betrokken bij Geloofshelden, een organisatie die Nederlandse christelijke topsporters wil maken tot ‘discipelen van Jezus Christus’. De organisatie werd opgericht door Ronald Lepez, oud-profvoetballer van Heerenveen en Cambuur. Ook oud-international Bert Konterman is er bij betrokken.

Zondag 22 oktober komt Heideman naar Winsum tijdens het Baistemaart-weekend een kerkdienst in de witte tent op het Boogplein leiden. Thema van deze dienst is Veranderen. Iedereen Christen of niet, maakt van alles mee in zijn of haar leven. En wat doe je nu als midden in dat leven Jezus naar je toe komt? Hoe reageer je dan? Daarover zal Heideman spreken.

De dienst begint om 10.30 uur. Na afloop is er koffie, thee en Ranja.