Mike van der Most

Oprichter en eigenaar van de Scheperij Mike van der Most heeft een duidelijke visie. Als trainer van mensen en andere dieren wil hij zijn kennis en ervaring op het gebied van honden en schapendrijven op een positieve en weloverwogen wijze overbrengen.

Vanuit een ethologische benadering weet hij de werelden van verschillende diersoorten nader tot elkaar te brengen.

Mike heeft zich gespecialiseerd in het trainen van mens en dier op basis van positieve bekrachtiging. Het belonen van goed gedrag als versterking van gewenste gedrag is een krachtig middel in de training, of het nu om schapendrijven gaat of om het coachen van een werknemer bij een bedrijf.

Mike is altijd al bezig geweest met diergedrag en heeft daar ook diverse opleidingen voor gevolgd. Zo heeft hij bij het Van Hall Instituut zijn diploma Dierkundig Ingenieur behaald. De basis hiervoor was gelegd bij de Agrarische School Dierverzorging Barneveld, waar Mike Diermanagement volgde.

Mike geeft demonstraties, teamtrainingen voor bedrijven en workshops op het gebied van schapendrijven, maar is ook freelance docent bij verschillende opleidingen zoals Hogeschool STOAS Wageningen, het Van Hall Instituut en Hogeschool Helicon. Daar geeft hij voornamelijk les in dierverzorging- en management, dierethiek en ethologie.

Op het gebied van schapendrijven heeft Mike zijn sporen inmiddels ruimschoots verdiend: hij is Nederlands Kampioen promotieklasse in de praktijk en hoort bij de top 15 beste schapendrijvers van Nederland. Op dit moment is hij gekwalificeerd voor het WK schapendrijven in Schotland in 2014

www.oosterheerdt.nl